Reise

Det finnes veldig mye spennende å bruke penger på. Om jeg hadde hatt en million kroner akkurat nå som jeg ikke trengte å betale tilbake ville jeg nok tatt meg fri fra jobben i et år og tatt meg en ferie hvor jeg reiste rundt i hele verden. Jeg ville startet med å surfe litt på Bali i en måned eller to før jeg tok turen til Hong Kong for å nyte en intim byferie i sjarmerende omgivelser omgitt av britisk og asiatisk arkitektur. 

Det er ikke nødvendigvis like lett å ta seg fri fra jobben et helt år. Om det er problemer eller andre ting på jobb så kan det fort hende at det som skjer på jobben er ting man må fysisk møte opp for å ta hånd om. Det er dessverre mange slike jobber som krever at man er på jobb hver eneste dag og at man kan være der så lenge man må. Er du på jobb hver dag blir det plutselig vanskelig å ta seg fri, i hvert fall om man planlegger å jobbe litt når man er borte. 

Fri fra jobb

Når du jobber er det slik at du kan ta deg fri 4 til 5 uker hvert år. Det er den lovpålagte ferien som kan kreves fra din arbeidsgiver. Har du lyst på mer fri enn dette så kan du ikke også kreve lønn når du er borte. Flere og flere arbeidsgivere tillater folk å jobbe mens de er borte. Det vil si at de kan tjene penger selv om de ikke er på et sted som krever direkte kontakt med de man jobber sammen med. Jobber du med e-post og telefon ganske mye er det slik at du ikke trenger så mye mer. En god internett er jo viktig og kanskje et greit sted å sitte. Er man ikke så kravstor så kan man jo sitte på gulvet eller i sengen. 

Ta ut ferien nå

Mange vil gjerne ha ferie når det er varmt. Da er det bare å laste opp med billetter i god tid i forveien slik at det blir god planlegging. Penger er da også et behov. Tar du opp et forbrukslån eller låner litt penger på andre måter kan du sikre deg drømmeferien lang tid i forveien. Her snakker vi om en ferie som gjør at du og andre kan gjøre akkurat det du vil. Om det blir mye å gjøre på kort tid er det enda viktigere å planlegge god tid i forveien. Hva som kreves av deg er at du har litt struktur og liker å vente på noe spennende. Det ligger mye moro i god planlegging og det finnes mye spennende i det å være på tur. Om du liker å reise vil du også like å planlegge hvordan reisen skal være. Om du ikke liker å reise kan det være bedre å være hjemme.