Olympiske Leker I Fremtiden

0 Comments
Olympiske Leker I Fremtiden

De olympiske leker (OL) har eksistert I over hundre år. Tar man med de antikke olympiske lekene fra Athen, kan vi se tilbake på en over 2000 år gammel idrettshistorie. At de den gang konkurrerte i gladiatorkamper, spydkast på vilt og stavsprang med bambusrør hører til den tids leker. I dag er det helt andre grener som gjelder. Dessuten fikk de moderne lekene flere ben å stå på da de olympiske vinterlekene ble arrangert for første gang i 1936.

Når man ser på utviklingen av de Olympiske Leker, kan man fort begynne å fabulere om hvordan fremtidens leker vil se ut. Her skal vi se på noen trender som kan gjøre idretten mer spennende for kommende generasjoner av unge utøvere.

eSport

eSport er på full fart inn i idretten. Det ser vi bare om man surfer nettet noen runder. Alt fra virtuelle engelske fotballkamper til multiplayer spill på nett har tatt helt av. eSport er i dag en finansiell gullgruve for unge spillere, da de kan organisere seg og spille om hundrevis av millioner hver måned. eSport kan derfor ha en mulighet i de Olympiske leker, spesielt om spillet forblir en lek for amatører.

Virtuelle konkurrenter

Utviklingen av teknologi går bare fortere og fortere. Bare å holde tritt med denne er en bragd i seg selv. Når også konkurrentene dine får kunstig intelligens, ligger man svært dårlig an. For med artifisiell vitenskap kan nemlig robotene lære seg selv å bli bedre ved hjelp av persepsjon, erfaring og uttesting.

Virtuelle konkurrenter

Den perfekte robot

Kanskje vil menneskeheten skape blandinger av mennesker og roboter. I så fall har vi en kyborg. Denne vil kunne hoppe høyere, løpe fortere og slå enda hardere enn forgjengerne sine. Det er naturlig å se for seg mange scenarioer hvor roboter kan bli sentrum av oppmerksomheten. Se for deg en enda mer perfeksjonert Messi eller Ødegård. Slike roboter kan brukes i alle slags typer idretter, enten det er polo eller femkamp.

Rulleski

Skal man tro på prognosene så blir det bare varmere og varmere. Det er snart ikke snø igjen på fjelltoppene og aldeles ikke i lavlandet. Så hva skal vi gjøre da? Jo, vi kjøper oss rulleski. Alt som går på snø, kan også rulle på asfalt. Rulleski vil få et stort oppsving, akkurat som skihopp på plast, ishockey uten is og bobsleigh i rutsjebanen. Det kan godt hende den olympiske komite vil justere litt på øvelsene uansett.

Konklusjon

Selv om disse forslagene kanskje er litt på siden, skal man ikke se bort fra at idrett vil se helt annerledes ut om 10, 50 og 100 år. Sjekker man statistikk over hvem som ser på sport, er hoved andelen over 60 år. Dessuten er ikke de unge så opptatt av å vinne. De vil heller samles til gjensidig kappgang uten behov for å beseire de andre. En helt er en som ser sine konkurrenter i lys av hvem de er, hvor de kommer fra og hva som driver dem. Fremtidens Olympiske Leker blir helt ekstraordinært.